55+

55+

Lezárás előtti komfort zóna- alkalmazkodj, légy kreatív !

Nőnap - március 7-én !

2021. március 05. - Klara Csik

Ott tartunk, ahol ezelőtt egy évvel, azaz még rosszabb a helyzet, ha a lezárásra gondolok, ami a következő két hétben vár ránk. Vagy mégsem? Közel egy millió magyar van, aki fellélegezhet, mert vagy beoltották vagy túlesett a vírusbetegségen. Az utóbbiak jó része tünetmentesen, de sokan vannak, akik még hónapok múlva is szenvednek a mellékhatásoktól. 

Március 8-a életem egyik, ha nem a legszörnyűbb napja volt 1989-ben. Meghalt az apukám 63 évesen, a harmadik infarktus legyűrte. Azóta is összerezzenek az esti és kora reggeli telefonoktól, amik családtagoktól érkeznek. Minek hívnának másért ilyen időben, minthogy baj történt. 32 éve történt, de mintha ma lett volna. Nőnap is van március 8-án, amit szerintem a nők többsége nem kedvel. Mi van, milyen nap? Jellemző módon ez ünnepnek számít, pedig a nőket nemcsak ilyenkor kellene ünnepelni. A formalitás, a kötelező virágvásárlás elvesz az értékből. Ma már a diszkontláncok, a hipermarketek és az élelmiszerboltok nagy része megoldotta a virág kérdést, és a vásárlók, a háziasszonyok, a nők magunknak is vehetnek virágot, akár hétköznap is. Én is szoktam, ha arra visz az utam, és meglepem magam egy csokorral. Nem várok a nőnapra, bár nálunk ez nem ünnep, máskor is kapok páromtól virágot, akár apropó nélkül.

Leleményes a magyar, hétfőn, 8-án zárunk, karantén ezerrel, de megoldjuk . Ez a gyakorlatias rugalmasság, hogy minden helyzetben feltaláljuk magunkat jellemző ránk, magyarokra. Gyorsan megtaláljuk a megoldást, és meg is valósítjuk. Legyen március 7-e a Nőnap. Legyen.

Jó döntés, kell mellé egy kis PR, marketing kommunikáció, és máris megmentettük a virágosokat a csődtől, a tömeges virág hervadástól. Idén ezért úgy gondolom, hogy többen vesznek virágot, azok is, akik lehet, hogy nem is törődtek a témával eddig. Igazuk van. A cél nemes, célszerű és kivitelezhető, pláne ha vasárnapra esik. Ez a nap jobban is jön ki egy ünneplésre, koccintásra, mint a hétfő.  A túlélők erősek, nem hagyják magukat, küzdenek, megbirkóznak a nehéz, nem várt helyzetekkel is. Ezt tudja a magyar agy, különbözik a többi néptől. Jó cél érdekében csodákra vagyunk képesek, sajnos a nem jó célokért is képesek vagyunk  alkalmazni szokatlan praktikákat, de ez más misére tartozik. 

Most örülök ennek az egyszerű, de nagyszerű megoldásnak, és remélem sokan élnek a lehetőséggel. Tudjátok már mondtam, de nem árt hangsúlyozni, nem az a lényeg, hogy jó helyen legyél jó időben, hanem az, hogy észre vedd, hogy most van a jó idő és a jó hely. Mindkettő adott jelen helyzetben. Gyerünk, vegyünk virágot a nőknek és mindenkinek, akinek örömet akarunk szerezni egy szép tavaszi csokorral vagy növénnyel!

Itt az idő, a cselekvés órája, megmenthetünk egy szakmát, egy ünnepet, és még örömet is szerezhetünk vele. Kell ennél több karantén idején, amikor már a harmadik hullámot lovagoljuk meg? Hiszem, hogy ezt is legyőzzük a virágosok és a magunk érdekében!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9116450736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása