55+

55+

Legyen divat a női vezető ??? Kimennek a férfi vezetők a divatból ?

2021. március 11. - Klara Csik

 

Legyen divat a női vezető! Akkor mi legyen a férfi vezetőkkel? Ők kimennek a divatból?

Döbbenten olvastam a hangzatos szlogent, jelmondatotot, és először nem is értettem mit is akar a cím kifejezni. Biztosan pasi találta ki, gondoltam. Behúzzák a női vezetőket a csőbe, és  még észre sem veszik, hogy ez történik, öngól, mondanám futball nyelven. Bosszankodom és nem értem. Mostanában a gender téma kapcsán úton-útszélen találkozom a témával, és a bevallom, hogy kezd belőle elegem lenni.

Nő vagyok, két lány anyukája, többszörös nagymama, feleség, női vezető, sorolhatnám tovább. Petőfi Sándor  verse jut róla eszembe, a Minek nevezzelek című és kezdetű. Miért kell a női vezetőket címkével, akár a divat jelzővel illetni? Értem a szándék eredetét, népszerűsítsük, csináljunk kampányt, legyen több női vezető, de nem hiszek benne, hogy ettől több lenne. Sőt, a jelző, a divat mint fogalom éppen az ellenkezőjére utal, és pontosan azoknak, akiknek sajátja a női vezetők pejoratív megközelítése, világosabban -bizonyos férfi vezetők malmára hajtja a vizet. Hát persze, ilyenek a nők, a cég vezetésből is divatot akarnak csinálni - mondják, szinte hallom, még mit nem!

Na, persze jönnek a divat címkével, persze, ilyenek a nők, mondják és most igazuk van. Szeretem a divatot, fiatalabbik lányom megszállottja a témának, ebben a világban dolgozik nagyon keményen, töretlenül, 150 százalékos teljesítményt  kitűzve maga elé. Tudom milyen nehéz helytállni ebben a szakmában, ami kívülről csupa csillogás, de a felszín alatt komoly munka, sokszor erőltetett menet, időben és befektetett munka mennyisége  szempontjából is. 

Miért is akarunk a női vezetőkből divatot csinálni? Érteném, de a magyarázat elmarad, és ami marad, az a divat fogalmának félreértése. A divat változik, akár szezononként, évenként, időszakonként. Ami örök, az a minőség és a teljesítmény, legalábbis a klasszikus  gazdaságban és életben. A női vezetők, amióta vannak női vezetők, állandó szereplői a gazdasági és társadalmi életnek. Teljesítményükkel, rátermettségükkel, alkalmasságukkal vívták ki, hogy vezetők lehessenek. Nem könnyű a harc, a játszma. Időről időre meg kell mutatniuk, hogy legalább jó vezetők, ha nem jobb vezetők,  a férfiak uralta vezetői világban.

Divattá tenni, amit eddig elértünk veszélyes játék, akarjuk ezt, kérdezem a női vezetőket? Én biztosan nem ilyen lovat akarok női vezetőként, hanem a munka általi elismerést, megbecsülést és hitelességet. És ez nem divat kérdése. Igenis elvárhatja egy szuper női vezető, hogy a mai életben, a mai körülmények között azt mondják, ez igen, ez a nő jó vezető, és nem attól, hogy nő vagy férfi, hanem attól, hogy jól irányít, dönt, delegál és képvisel egy céget, egy csapatot és nem utolsósorban önmagát, mint nő és vezető.

Karrierem során, ami már több évtizede halad, mindig figyeltem a női vezetőkre. Igyekszem támogatni a fiatal tehetségeket, hogy elérhessék azt, ami nekem sikerült. Boldog, tartalmas életet női vezetőként, mely mutatja, hogy elérhető a vezetői siker anélkül, hogy címkét  húznánk rá,  és a divat szóval a homlokunkon fémjeleznék, mi nők különleges elbánásra számítunk. Nem különleges bánásmódra, mert  ez mást jelent. Nem megkülönböztetni, hanem elismerni kell a jó női vezetőket, és ez segíthet abban, hogy az ő példájukból tanulva még több nő, aki képes rá, elérhesse a legfelső vezetői szintet. Középvezető nő sok van, hiszen minden felső vezető férfi tudja, hogy a jól teljesítő középvezető nők nélkül nem tud sikert elérni. A felső vezetővé válás mást igényel egy nőtől, mint a férfitól. Mit is? Lemondást, az állandó lelkiismeretfurdalás kezelését, áldozatvállalást, hogy több fronton, otthon és a munkahelyen is a maximumot teljesítse. Tudjuk, hogy ez szinte lehetetlen, éppen ezért nem sok nő vállalja, és megértem őket. Éppen ezért nem divattá, hanem elfogadottá kell tenni a felső vezető nőket, mert ezen a téren sok még a tennivaló.

Miután kipuffogtam magam, elszállt a haragom is, és kezdem megérteni a kampány indítóit. A szándék, ami őket vezérli nemes, a cél követendő, de az eszköztár még fejlesztésre szorul annak érdekében, hogy valóban a női vezetők érdekeit szolgálja.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716458006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

#szájbergyerek# 2021.03.13. 11:58:09

Ezzel mit szeretett volna mondani úgy igazából a kedves cikkíró?

Úton- útfélen azt halljuk, hogy túl kevés a női vezető és sokkal több kellene. Ön egyetért ezzel?
Törekedni kell az 50-50%-os arányra férfi/női vezetők tekintetében, mert úgy igazságos?
Valljon színt, kérem!

Igen, vannak akiknek nem tetszik, hogy alkalmatlan nőket ültetnek vezetői székbe csak hogy jobb legyen az arány.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.03.13. 13:20:05

A szándék nemes, ez tény. Azt célozza, hogy ne tekintsenek automatikusan gyenge vezetőnek valakit mindössze azért, mert nem férfi. De azt se felejtsük el, hogy ha kevesebb női vezető van, mint férfi, akkor ez az arány nem szükségképpen torz. Bolond az, aki azt állítja, hogy mivel a nőknek ugyanazok a jogok járnak, mint a férfiaknak - és ez így is van -, a nő mindenben egyforma képességű a férfival. Lehetséges, hogy most annyi női vezető van, amennyi szigorúan a képességeket tekintve indokolt. Puszta elméleti alapon ezt kétségbe vonni butaság. A nő és a férfi nem egyforma.

Különösen ostoba az az irányzat, amely azzal foglalkozik visszatérően, hogy miért nincs annyi női képviselő a parlamentben, ahány férfi, és tessék ezen változtatni. Az ilyenek gyakorlatilag manipulálni szeretnék az országgyűlési képviselőválasztást, kvóták kiagyalásával és kötelezővé tételével, ahelyett, hogy hagynák a választást a választókra, előírás szerint. Ma az jelöltetheti magát képviselőnek, aki csak akarja, elegendő támogatót kell hozzá összegyűjteni, aztán lássuk a szavazást. Vajon annyi nő próbálja magát jelöltté tenni, ahány férfi? A kvóták erőltetői ezt vajon megvizsgálták valahol? Abban is hinnünk kell, bár inkább csak kellene, hogy a képviselőjelöltek közül rátermettség, alkalmasság alapján választják ki az emberek a legjobbat. Mivel ez nem igaz, cseréljük le a definíciót arra, hogy azt választják, aki a legmeggőzőbb ígéretet hordozza a választók szerint. Mivel a nő és a férfi nem egyforma, egy komoly vizsgálódás bizony azt az eredményt hozhatja, hogy általánosságban a férfiak meggyőzőbb ígéretet hordoznak a választók szemében. Miért? Csak. A választás már csak ilyen, merthogy szabad. A kvótamániások ezt a szabadságot szeretnék szabályozni. Ostobaság.

Szaktanár 2021.03.13. 13:22:38

ez van, a diversity hire/promotion korszakát éljük, tehát nem a legmegfelelőbb embereket veszik fel/léptetik elő, hanem a megfelelő bőrszínű/nemű/szexualitású pályázókat. a szervezet szempontjából a legkevésbé sem hatékony, de akkorára nőtt az SJW tömeg, h már nem lehet ignorálni őket. persze ebben nincs semmi meglepő, mindig is az átlag alatti + átlagos intelligenciájú tömeg alkotja a legnagyobb bázist, nyilván nem is véletlen, h főként ilyen embereket találsz a mozgalomban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.03.13. 14:29:48

Női vezető??? Atya Isten, ez színtiszta putyinizmus.

Ma már, a fejlett demokráciákban, nemváltó, nyolcadiknemű, ciszpedofil transzkrokodik identitásúak kerülnek pozícióba!

midnight coder 2021.03.13. 16:02:50

Az a fura, hogy a feminácik mindig a nõi vezetõ, mérnökök alacsony arányára panaszkodnak, és még egyszer sem hallottam tõlük, hogy milyen kevés a nõi autószerelõ, kõmûves, kukás, víz-gázvezetékszerelõ, hidegburkoló, ács-állványozó, villanyszerelõ, stb.

Sütemény1975 2021.03.13. 16:30:35

Legyen HOZZÁÉRTŐ vezető. Nő, férfi, vegyes, kisgida vagy fakanálnemű. Tök mindegy. Értsen ahhoz amit csinál. Legyen akár cégvezető, akár politikus vagy bármi más. Ne vesszünk el itt gender őrületben.

Sütemény1975 2021.03.13. 16:34:05

@midnight coder: igen, kamionos kolleginát sem látok túl sokat.

#szájbergyerek# 2021.03.13. 17:21:47

@midnight coder:
Pedig nincs megtiltva nekik, hogy mérnöknek tanuljanak. Gondolom az is csak úgy volna jó, hogy kvóta alapon kapnák meg a pecsétes papírt.

Sadist 2021.03.14. 14:40:58

Arányaiban a nők között sokkal kevesebb van, aki alkalmas vezetőnek. Érzelmileg instabilabbak, kevésbé tudnak racionális döntéseket hozni, nem tudják úgy kettéválasztani valakinek a munkában nyújtott teljesítményét a magánéletétől, személyiségétől. Mesterségesen növelni a számukat azért, mert csak, a világ legnagyobb gyökérsége.
süti beállítások módosítása