55+

55+

Nálunk már tavasz van !

2021. február 04. - Klara Csik

Még csak február eleje van, de nálunk már tavasz van. Gondolom ,nálatok is. Az ok egyszerű, csak egy kis napfény kell és máris úgy gondolom szép a világ, jó az élet . Állok az erkélyen ,minden fa tetején ül egy madárka és megy a reggeli madár terefere  . Imádom hallgatni , lélek simogató ,ahogyan a hangok szárnyalnak , a mókus ugrál a villamos vezetéken.  Mi más kell , a jó naphoz? Szép az élet .

Aztán hirtelen beborul, felhős az ég és vége  máris  a jókedvemnek. A mai élet ilyen ,mint a hullámvasút. Egyik nap fent másik nap lent. A híreket már nem nézem , eddig is tudtam milyenek vagyunk, magyar természet, jellemzők, ez nem változik a napsugarak hatására. Inkább örzöm a kvázi privátzóna békéjét és ha lehet nem is beszélgetek senkivel aktuális politikai témákról. Nem könnyű, mivel ,mint az átlagos magyar ember én is szeretem elmondani véleményemet, megmondani a tutit és kész. Még, jó, hogy párom nem ugrik a témára, bár neki is megvan a saját véleménye . Szerencsére legtöbbször egy húron pendülünk ,ugyanarról, ugyanazt gondoljuk.

Így aztán ,mivel úgyis sokat vagyunk a szeren ,mármint a számítógép előtt a neten , figyeljük a hírportálok feliratait, fő címeit,  hátha valami érdekes olvasnivaló akad. Tegnap olvastam , hogy milyen fontos a női egyenlőség és  sehol nem tartunk ezen a területen. Ez a téma ,amióta eszemet tudom örökzöld, nemcsak nálunk, világszerte. Hócipőm tele van a témával , a nyavalygással , a női siránkozással , a meg nem értett női mivolt megannyi jellemzőjével.  Nektek nincs?

Hiszem  ,  nőként is tudom , aki alkalmas, rátermett, ügyes, önbizalommal és magabiztossággal megáldott, elérheti  céljait, akár nőről vagy éppen férfiról van szó. Jó példa vagyok rá ,nekem sikerült. Szerencsés vagyok, volt lehetőségem, bizonyítottam, támogatott a családom számos tagja , a nagymamámtól , a szüleimen át a férjemig. Tudták, hogy nekem fontos, hogy elérjem céljaimat vezetőként , anyaként és feleségként is. Tudom, hogy nem mindenkinek adatik meg, de sokaknak igen. Ez mutatja ,hogy lehetséges , számos esetben a nőn , az alanyon múlik, mik a céljai, m van e tehetsége, ambíciója ,tervei megvalósításához.

Inkább arról kéne beszélni ,hogy a női mivolt - biológiai rendeltetés mellett ,mi mindenre képes egy nő , ha akar és persze megteremti a lehetőséget saját magának. A kettős -hármas front a nők terepe, ahol és amikor küzdeni , fennmaradni kell és érdemes. Kevés a felsővezető nő és akkor mi van , több is veszett Mohácsnál , mondhatnánk. Nem mindenki alkalmas és ha alkalmas nem minden nő vállalná a felsővezetői munkát, pozíciót, szerepet. Mindenki maga mérlegeli , bírom -e ,tudom-e , akarom-e vállalni e munkakör ódiumát, mely áldozatokkal , ön és család  feláldozással jár. A vezetővé válás nem egyenlő esélyek kérdése ,hanem választás és döntés, saját magunkban és a környezet által.

Inkább azon kéne filózni , miért él ennyi ember egyedül, mint megtudtam a statisztikákból több férfi ,mint nő. Ez lényeges körülmény ,mivel az egyszemélyes háztartásból nehezen lesz család , ami az emberiség jövőjét jelenti. A munka nagyon fontos része az életnek, de mindig elfelejtjük nem , azért élünk ,hogy dolgozzunk, hanem azért ,hogy jobban , boldogabban éljünk. Megbomlott az egyensúly , a női önmegvalósítási harcban ,sokaknál háttérbe szorul , a klasszikus női szerepvállalás és megfelelés. Ha elvesszük a férfiaktól az oroszlán szerepet és mindenáron bizonyítani akarjuk , hogy a nő legalább annyit ér, -szerintem többet - akkor a férfi elveszti önérzetét és később azon nyafoghatunk, hogy hova tűntek az igazi, harcos, önmegvalósító férfiak. Maradnak a lágy, mindent elfogadó, behódoló férfiak ,akik az öntudatos ,harcos nők mellett bábuként, kellékként élik életüket.

Jó ez nekünk ? Tudjátok,  a Nagy görög lagzi című film után szabadon a férfi a fej, a nő a nyak. Egy ügyes, határozott nő, mindig eléri , azt ,amit akar. Jól kell csinálni. Otthon a férfi az úr, a nő a gondoskodó, az ellátó, a családi tűzhely melegét biztosítja, hogy párja akarjon , szeressen otthon lenni. Ha valóban igazi nőként gondolkodunk ez a fő cél , mellette  jó ,ha van értelmes ,elismert munkánk , melyben fontosságunkat érezhetjük. A női mivoltba nem beledögleni, hanem élvezni kell. Azok a férfiak ,akik 12-14 órát töltenek a munkahelyen , azért teszik ezt, mert nem szeretnek otthon lenni. Valóban ezt akarjuk ,erre törekszünk , nőként, pedig a nekünk jutott szerep , hitvallás ennél sokkal többre tesz képessé bennünket, otthon is és a munkahelyen is , erre érdemes vágynunk.

A mai világban sok elmélet , mozgalom hirdeti az egyenlőség ,a diszkrimináció mentesség elvét ,sőt a pozitív diszkriminációnak is sok híve van. Úgy gondolom ,a szabályozás művi módon befolyásolja azt, aminek természettől eredően működnie kell. Ez vonatkozik mind a férfiak ,mind pedig a nők világára, a közös , megfelelő egyensúly kialakítása ,egy-egy párkapcsolaton belül, adja a boldogság elérésének  alapját ,melyre mindannyian  törekszünk.

Egy ilyen napos, de sokszor borongós, esős napon töprenghetünk az élet nagy dolgain, kérdésein ,de saját magunk érdekében, az egyedi , ránk szabott megoldás a jó választás, hogy a nap, a hét ,a hétvége is jól teljen.

Jó napot kívánok ! csk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016415488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása