55+

55+

A bizalom - 4 fő eleme :megbízhatóság, egyenesség , nyíltság , elfogadás

Ami nem változik !

2021. február 24. - Klara Csik

Közel 20 éve működik  cégem, mely vezetői tanácsadással foglalkozik elsősorban. Nemcsak ez a 20 év ,hanem az eddig munkában töltött idő , a nem túl nagy számú munkahely tanított meg arra ,hogy a bizalom becses jószág. Fiatalabb vezetőknek mondom , a bizalom szót elcsépelték, pedig ezen áll vagy bukik a siker. 100 százalékos bizalom csak otthon van , ezt akkor tanuljuk meg ,amikor bajban vagyunk. Lehet az munkahelyi gikszer vagy baráti összezörrenés , bármi. Otthon találjuk meg igazán a bizalom tehermentesítő erejét, ahol , amikor és akinek mindent elmondhatunk kendőzetlenül.  Az otthon ,egy csapat, egy egység ,ha valaki egyedül él ,akkor is vannak rokonok, kebel barátok ,akik egész életünket végig kisérik.

Saját káromon tanultam meg  és még mindig tanulom ,kiben bízhatok. A 4 fő elem részletesen megmondja ,mit is jelent ez a fogalom. A képletet érdemes megtanulni, hogy emlékezz rá, segíteni fog ,minden helyzetben.

Megbízhatóság = Azt csinálom , amit mondok, - alaptétel, a vizet prédikál és bort iszik esete , számtalanszor előfordul

Egyenesség     =  Amit mondok , úgy is gondolom, amikor látod valakinek a szemén ,hogy más  gondol , mint amit                              gondol . A testbeszéd mindent elmond, anélkül, hogy valaki megszólalna.

Nyíltság           =  Kimondom , amit gondolok vagy érzek , nincs trükközés , púder , mond az őszintét ! Kellemetlen                               lenni adott szituációban . Légy udvarias, hazudj ! Persze vannak ilyen helyzetek is.

Elfogadás        =  Elfogadom magam, olyannak ,amilyen vagyok ,de képes vagyok a változásra ! Nehéz történet.                                 Ismernünk kell magunkat legalább saját magunknak ! Magamat kigúnyolom ha kell, de hogy                                     más tegye ,azt nem tűröm el . Cyrano -i mondás szabadon.

Miért írok a bizalomról ,éppen most , megvan az oka. Az utóbbi napokban többen hívtak , kérdezték, melyik vakcinával oltatjuk magunkat és milyen megoldást próbálunk találni rá. Bízom a sorsban , olyan módon ,hogy regisztráltunk mindenhova ,ahova lehetett és várjuk a jó szerencsét. Nem lépünk ,nem ügyeskedünk ,nem keressük a kiskaput ,várunk.

Lesz ,ami lesz , jöjjön , aminek jönnie kell . Egy éve küzdünk az egészségünk fenntartásáért, munkát , fáradságot ,pénzt nem kímélve. Marokszám esszük és isszuk a vitaminokat ,kerüljük a vírust .Most viszont más a helyzet és látom ,hogy kezdi felütni fejét az újabb diszkriminációs lehetőség , be-be -be , mi már be vagyunk oltva vagy éppen átestünk és túléltük a betegséget , mi előnyt élvezhetünk. Tudjátok, a diszkrimináció azt jelenti ,hogy valakit amiatt különböztetnek meg, amiről nem tehet. Várom a vakcinát, de még mindig nem jön és ezzel láthatóan hátrányba kerülhetek , pedig én bíztam benne és mindent megtettem ,hogy megkaphassam. Itt jön a képbe ez a bizonyos bizalmi kérdés. Bízhatok ? saját magamban , a párommal magunkban , a családunkban és szinte senki másban. A kérdések mögött bizalmatlanság van ,miért lenne ez most másképp. Mit mondanak, mindegyik vakcina ugyanolyan jó ,mindegy melyikkel oltanak , csak adják ,mert akkor megszabadulunk ettől a helyzettől. Bár ,így lenne ,de úgy látom ez az év erre még minimum rámegy. Tervezek ,ábrándozok ,hiszek és bízom , nem tehetek mást. Közben jönnek az újabb mutánsok , a brit, a brazil, a norvég ,újabban a cseh variánsok és riogatnak mindegyik  hatásaival. Sosem lesz vége , ez az új feszültség és stressz forrás , ami a világot átjárja. 

Együtt kell élnünk vele és kezelni kell, mint bármilyen más helyzetet  és újra  a kiindulópontnál vagyunk bízni kell. Saját magunkban , a tetteinkben , erősíteni a létet és a tudatot , hogy lehet kezelni a mostani helyzetet is ,bármi történjen . Érdemes a 4 fő elemet megtanulni, hogy adott helyzetben ,ezekhez tartsuk magunkat.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3716437644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása