55+

55+

A választás joga !

2021. február 07. - Klara Csik

Bajlódom a blog írással. Nehézkesen megy ,de nem adom fel. Írok szakadatlan. Téma van bőven. Bízom benne , beérik és egyre többen olvassák majd. Rajtam nem múlik. 

A cím, a mai aktuális  a Választás joga !  

Már két hónapja tudom , nem volt meglepetés számomra, amiről a tegnapi hírekből értesültem , miszerint ,ha nem választom, ami adnak, amit javasolnak ,akkor a sor végére kerülök. Nem vagyok jós tehetség, de előre tudtam. Szerintem ,  ti is. Az én korosztályomat már nehéz meglepni, annyi érdekességet tapasztalt a régi és az új rendszerben is. Nincs új a nap alatt, a megfogalmazás ,a burok lehet más ,de a lényeg változatlan marad.

Így már ideje korán, regisztráltunk , két fizetős opcióra, akiktől  a héten jött értesítés , hogy márciusban oltanak bennünket, amivel akarjuk. Jó hír ,bár sokan már ingyen is hozzá jutottak. Persze a jogosultak, akik munkájuk , betegségük miatt elsőként részesültek a megváltásban . A másik kategória az  ügyeskedők, a várni nem képesek , akkor sem ,ha ők még ráérnének a jogosultság okán. A harmadik ,a mi kategóriánk a "csak " veszélyeztetett korosztályok , a krónikus betegséggel élők.

A negyedik kategória és erről nem sok szó esik, akik nem regisztráltak és úgy várják a megoldást. Ők még várhatnak, a nyáj immunitás elérésére és részben igazuk van , ez is eljön, reméljük mihamarabb. Ha minden igaz márciusban ,elérhető a fizetős konstrukció. Mi kell hozzá, PÉNZ ,mind mindenhez az életben. A vakcina háború , ugyanúgy pénzügyi ,politikai , hatalmi kérdés ,mint minden más ezen a világon. Európa is ettől szenved. Kelet vagy nyugat még mindig nem mindegy és ez így megy még hosszú-hosszú ideig. Melyik vakcina jó és melyik a jobb vagy még jobb ,dúl az érvek , ok és okozatok harca. Minden nap van valami újság ,nem kell a hírszerkesztőknek aggódniuk, hogy kifogynak a témákból. Ki, kinek ,gyárt és szállít ,megy a számháború. Cégek variálnak, számolják a nyereséget ,a vezetők évvégi prémiumát és persze a részvényesek sem járnak rosszul. Mit csinál az átlagos halandó ember ? Vár. Várja csodát , hogy sorra vagy éppen  a sor végére kerül-e. Szó ne érje a ház elejét , semmi bajom az orosz vakcinával , hiszen már megmondták , mit akarok én ,amikor életem nagy részében úgyis az innen származó gyógyszerekkel, oltásokkal kezeltek ,amikor szükség volt rá. Igazuk van. Nem is volt választási lehetőségem , tetszik nem tetszik, ez van, nem kapsz mást . Örülj ennek és fogd be a szád és vedd be ,amit adnak . Úgy gondoltam több mint 30 év elég volt ,hogy megváltozzon ez a helyzet. Tévedtem.

A nyugatiak , sokkal jobbak az adminisztrációban ,a PR ,kommunikációban és persze ezáltal jobban eladják magukat. A céget , a terméket, a márkát. Kétségetek ne legyen az oroszt is engedélyezni fogják, de kivárnak ,hogy addig a más cégek ugyancsak jó termékeivel telítsék a piacot. Bevált módszer, a piacgazdaság vas törvényei a vakcina értékesítésben is megmutatkoznak. A téves, rossz információk keringése használ az egyiknek , árt a másiknak , ez mindig így volt. Az emberek manipulálhatók, az irány a lényeges, jó vagy rossz értelemben.

Miért ragaszkodunk a sor elején járóknak vakcinához, egyszerű oka van , utazni szeretnénk és amíg nem engedélyezik a másikat és ezt nem igazolják hitelesen, kirekesztjük magunkat továbbra is a lehetőségekből.

Kivárunk, figyeljük az eseményeket és variálunk, mi a számunkra jó és megfelelő. Mást nem tehetünk.

Addig is türelem , jókedv, kitartás és reménykedés , mindig jöhet egy jó fordulat , fő az optimista hozzáállás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen egyszerű a képlet, addig pedig marad a jó pénzért megvehető lehetőség, ha szerencsések vagyunk és van rá fedezet.

Oltatjuk magunkat , fizetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8316418678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása