55+

55+

A magyar átok - Nem változunk, több ,mint 1000 éve !

2021. február 19. - Klara Csik

Újra és újra ugyanabba a gödörbe lépünk , esünk és nem is akarunk kimászni belőle. Most, amikor megy a vakcina harc , a magyar klasszikus, eredeti, csak ránk jellemző tulajdonságok tetten érhetők életünkben. Rosszul vagyok, olvasva a híradásokból , hogy sokaknak arra van idejük, hogy bepereljenek, feljelentsenek másokat, hogy önös érdekeiket érvényesítsék . Lehet ,hogy csak a szórakoztatja őket, hogy borsot törhetnek mások orra alá vagy éppen kitoljanak valakivel. Biztosan olvastátok , hogy feljelentették a pénzes oltást ígérő céget , miszerint nincs meg a jogosultsági sorrend és egyébként is miért akar valaki fizetős opciót az oltás tekintetében. 

Miért ? Többed magammal nem akarok ügyeskedni, várni és lemaradni. Mi a baj azzal , ha másik alternatívát keresünk és lehetőség szerint találunk. Valakinek nem tetszik és kezdődik a vegzálás , az akadályozás ,mind  a magyar virtus utálatos megnyilvánulása. Még csak az kéne, majd én megmutatom, teszek ellene ,kerül ,amibe kerül.

A magyar kenyere , a bajkeverés, taktikázás, a pletyka , a szomszéd tehene és sok más nem éppen szimpatikus viselkedési megnyilvánulás. Nem változunk , miért is változnánk, amikor minden helyzetben , mi tudjuk a tutit és mindenki mást hülyének nézünk. Meddig megy ez még ? Sokáig , az én generációm már biztosan nem lát fejlődést e téren. A fiatalok ? Keresik saját maguk boldogulási lehetőségét és húznak el ,mint a darvak a hideg idő közeledtére. Ez a megoldás, egy olyan nép esetében ,amely mindent és mindenkit túlélt , elnyomást , diktatúrát, háborúkat, rossz szövetségeket ?!!! 

A tehetség, az ambíció , a rátermettség , az ügyesség megannyi élet és piacképes tulajdonság jellemző ránk ,mely garantálná a sikert, a boldogságot , a jó életet. Akkor meg miért ? Csak ,hangzana az egy szavas lakonikus válasz ,ahogyan a gyerek reagál  a kritikára vagy éppen a szőke nős viccek alanya. Először is saját magunkon kéne kezdeni , mennyire vannak meg bennünk az ostorozott tulajdonságok. Irigység, hiúság ,túlzott büszkeség , állandó kritizálás ,mind ellenszenvet keltő reakció. Kell ez nekünk ? Marjuk egymást , akkor segítünk, lépünk,  ha már mindenki azt tette. Miért pont én kezdjem a sort,  inkább kivárunk és megfigyeljük mit csinálnak a többiek és csak utána lépünk. A kezdeményezőkészség, a jó ügyek támogatása , a segítőkészség lenne a jó tanácsadó , hogy elinduljunk a változás útján. 

Most ,amikor az összefogás ,szervezettség, átgondolt cselekvés  lenne az elvárt , kívánatos megközelítés   ,most is azt nézzük , hogyan mehetnénk előbbre sorban , pedig nincs is értelme.  A" csak azértis" , mert én ügyesebb vagyok pedig az ügyeskedés vissza is üthet, mert akár ellenünkre is fordulhat. Majd én megmutatom, sok magyar regényben olvashatjuk a magyarságra jellemző ,nyakas , makacs magatartás megnyilvánulásait , bár lassan ezek a regények kikopnak a kötelező olvasmányok sorából.  Pedig íróink nagyjai , Móricz, Mikszáth, Gárdonyi és sorolhatnám napestig pontosan ezeket a magyar gyarlóságot tükröző viselkedést ostorozzák és teszik pellengérre. 

Pipa vagyok, haragszom magamra is , hogy tűröm, nem vagyok harcosabb, nem teszek eleget , csak magamban fortyogok , mit tehetnék ,  azt teszem . Felvilágosítom a fiatalokat, blogot írok, tanácsot adok, hogy kerüljék az évezredes átkot, mely nem múlik és áthatja társadalmunk minden rétegét. 

Figyeljetek magatokra , a belső hangra, Ti is ilyenek vagytok, akiknek csak az fontos ,hogy mindenáron igaza legyen és nem törődtök a többiekkel csak saját magatokkal. Ha ,már eljutunk a helyes kérdés feltevésig már elkezdődhet a  folyamat, mely megtörné a megszokást ,a rutint és a helyes irányba terelhetnénk , legalább gyerekeinket, unokáinkat . A magyar jövő azon is múlik mennyire ismerjük fel azokat a dolgokat, melyeken mindenképpen változtatnunk kell ,  a túlélés és a boldogulás érdekében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7416432830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása