55+

55+

Gondold újra !- Újra gondolás indul.

Sokszor halljuk e felszólítást, fogalmat. Manapság szinte mindenki ,mindent újra gondol ,változik az életünk. l

2022. november 28. - Klara Csik

Vasárnap  moziban voltunk, kimozdultunk. Az utóbbi 3 év rászoktatott bennünket az itthon maradásra. Védjük az egészségünket a közösségi vírusoktól, nem mintha a vírus nem lenne jelen ,bárhol ,ahol megfordulunk és egyébként is júliusban már kipipálhattuk. Maradjunk itthon , sugallja sok minden és a szórakozás itthoni környezetben is biztosított. Könyvek ,fizetős TV csatornák, megannyi sorozat, film végtelen nézési lehetőségét jelenti. Mi is vevők vagyunk rá, működik az ismeretségi hírcsatorna , láttad már ezt, nézted azt -kérdezgetjük egymástól és ajánlásból sincs hiány. Vége , csömöröm van ebből a műfajból ,bármennyire is kedvelek számos megnézett sorozatot. Menni  kell, nem ülhetünk folyton itthon, bár ránk éppen az örökmozgás jellemző. Mi a hétvégi program - kérdezi életem párja , közvetlenül - a mi lesz a reggeli - kérdés után. Prioritás kezelés van , a hasunk , a gyomrunk az első, pláne ha este 6 után próbálunk semmit sem enni . Ebből következik , hogy reggelre korog a gyomrunk és a reggeli kiemelkedő fontossággal bír a napi jó kezdéshez, amit kellőképpen élvezünk. 

Szóval , menjünk moziba  - igen, de mit nézzünk meg ? Felkeltette érdeklődésemet a Menü című film ,mivel egyik kedvenc színészem - Ralph Fiennes a főszereplő ,többekkel együtt ,akiket a  korábban nézett sorozatokból ismerek. Így  például , a női főszereplő , a Vezércsel, sakkozásról szóló sorozat ugyancsak főszereplője vagy az OZARK - izgalmas több tíz részes eposz - gonosz ügyvédnője, aki ebben a filmben is játszik. Melyik moziba menjünk? A választás most könnyű volt, mert a kellemeset a hasznossal érvelés győzött. Többed magammal együtt engem is elragadott a Black Friday szelleme és a hasznos hirdetés ellenére ,mely szerint- attól ,hogy olcsóbb ,még nem kell megvenned, beszálltam a ringbe és egy jól végzett project után jutalmaztam magam egy kis shopping-gal. Személyes átvételre kértem a csomagot  , így egyértelmű a választás ,oda megyünk moziba ,amelyik bevásárlóközpontban átvehetem a csomagot. Jelen esetben ez a Mamut központ volt , aminek örültem , mivel régóta nem jártunk arra. Megnézem az új boltokat  és ekkor ért az első csapás , az 1-es épület a nyüzsgő földszintjétől eltekintve kongott az ürességtől. Lezárt üzlet és emelet részek, csend , sötétség , nem éppen vonzó vásárlási környezet. Gyorsan átmentünk a 2-es szárnyba, ahol kellemesebb az összkép, sokan voltak, vásárlásra ösztönzően, hívogattak a kirakatok , enni vágyó vendégekkel teli gyorséttermek és még a könyv részben is olvasni vágyó emberekkel találkoztunk. Igazi karácsony előtti dekorációk, hangulat , rendben volt. A mi mozitermünk sajnos az első épületben volt ,ott parkoltunk az ötödiken és nem kis meglepetésünkre a bevásárlóközpontba vezető ajtót zárva találtuk. Lépcsőzés , újabb és újabb fordulók után beértünk a teljesen fekete csarnokba, ahol megvehettük a kihagyhatatlan pattogatott kukoricát és üdítőt. Indulhatunk a teremhez, de ennyi mindenfélével hogyan menjünk fel a lépcsőn , mivel lift erre a szintre már nem közlekedik. Megoldottuk. Beültünk a terembe, ami kényelmes, nagy a  lábhely, kezdődnek a reklámblokkok és film ajánlók, melyek közül egy- kettő ígéretesnek tűnt. Végre a választott film a Menü is kezdődött ,műfaját tekintve horror -vígjáték tompítva a valódi horror jelleget ,mely hűen tükrözte a tartalmat. Érdekes kezdés , szórakoztató , némelykor humoros fordulatokkal tarkítva , tetszett. Páromnak nem annyira ,pedig legtöbbször egyet értünk film területen is. Te , súgom oda neki halkan, két véres jelenet között - ez olyan ,mint az egyik kedvenc Agatha Christie regény - a Tíz kicsi néger újra gondolása . Igazad van , mondja ,nekem is ez jutott eszembe. Nem véletlenül vagyunk együtt immár negyvenharmadik éve. A végkifejlet katartikus ,de logikus .Nem lövöm le a poént ,hátha valaki kedvet kap megnézni. Gyorsan pergett a történet és hamar elszaladt az 1 óra 47 perc játékidő. Tehát jól szórakoztunk. Vége - indulhatunk haza .

A kijutás a parkolóból beillett egy kalandfilmbe ,nemcsak az ára sokkolt bennünket, de a pénzt sem fogadta örömmel az automata , ezért még az ügyfélszolgálattal is szóba elegyedtünk. Ülünk az autóban, kellemes este volt, mi is újra gondoljuk , mikor menjünk és hova legközelebb moziba. Igazság szerint nekem már elegem van a sok újra gondolásból , inkább kiegyensúlyozott ,békés , nyugodt idősebb ,de aktív korra vágyom, de ez a mai helyzetben szinte lehetetlen. 

Mi van ehelyett, forrongó világ , háború, vírus, járvány, áremelkedés , infláció, égi magasságokban szárnyaló energia számlák , melyek együtt és külön-külön is arra ösztökélnek, hogy gondoljuk újra  az életünket. Nem ,így terveztük , arra gondoltunk több évtizedes munka , takarékoskodás után ,jut majd mindenre ,amit kigondoltunk, elterveztünk ,megálmodtunk . Nem panaszkodom sok mindent elértünk , felneveltük gyerekeinket, élvezzük a növekvő és idősödő unokák sikereit .Mindenre , mindig van megoldás ,de milyen jó lenne , már a mondat ezen fele leírva , megállást parancsol. Elég a nyavalygásból , mindig jön egy új kanyar és abból kell kihozni a maximumot, amink van. Tudom, morgok tovább, de várhatott volna 10-20 évet ,amíg még mi élünk ,jó akkor mi lenne a gyerekeinkkel és unokáinkkal - kérdezhetném, nekik sem kívánok ilyen helyzeteket.

Ennyi mantraként ismételt közhely után ,úgy döntök, újra gondolom álláspontomat és inkább  örülök a téli ritka napsütésnek , annak ,hogy relatíve egészségesek vagyunk , készülök   unokám szalagavató báljára , ezt is megértük. Mi , minden eszembe jut egy mozifilm kapcsán, ezért kell kimozdulni , hogy utána hazamehessünk , az otthon biztonságot adó falai közé és kezdődhet egy újabb nap, hét ,hónap ,év tele tennivalókkal. Megtanuljuk becsülni ,hogy egyszerűen élünk és van holnap.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9017989898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása