55+

55+

Várom, hogy vége legyen !

Minek? Ki-mire vár , jó kérdés?- jobb ha teszi a dolgát ! Nincs mire várni, éld az életed!

2023. február 01. - Klara Csik

Egy életünk van -tartja a mondás, de inkább úgy igaz , hogy egy születésünk és egy halálunk van. Az életet ,minden pillanatban éljük , megéljük, átéljük  ,akár az is lehet, hogy túl éljük. Az örök dilemma a - hogyan - ban rejlik.

Most kezdődött az év , már egy hónap eltelt és máris várom, hogy vége legyen. Persze csak elméletben ,mert minden nap hozhat valami újat , jót ,akkor ha nyitottak vagyunk rá és teszünk érte. Nem kell sürgetni , az idő magától is halad, múlik. Gyorsabban ,mint gondolnánk, repül az idő ,elég ha a naptárra nézünk. Szerencsésnek érzem magam, hiszen az első pár hetet melegben, tavaszban, nyárban tölthettem, távol a mindennapi hazai és nemzetközi politika, küzdőtér csatározásaitól. 

Hazajöttünk. Süt belőlem a nap , az energia, bár az első itthon töltött éjszaka után , havas táj látványára ébredtünk. Az is szép, mondják a telet kedvelők, én inkább a nyárra szavazok. Próbálom összekapni magam, nem megy könnyen. Szürkék a napok többnyire, rövidek. Figyelem , a napi 2 perc nappal hosszabbodás mikor lesz érezhető, amikor világosban ébredhetek és délután 5-kor nem kell felkapcsolni a villanyt. 

Mire várok , alapvetően semmire ,amire igen ,azért próbálok tenni, nincsenek illúzióim. Teszem a dolgom, de persze reménykedhetek a csodákban , néha álmodozom, mi lenne ha ... aztán pedig felébredek.  No nem az élet végét várom, hiszem még sok ,jó ,kellemes évem jön , ezzel együtt  véget érhetne számos dolog, helyzet. Kezdjük a vírussal - ez pipa - hiszen az adatok szerint , kevés a fertőzött, még kevesebb az ebből következő haláleset.

A vírus visszament oda, ahonnan jött ,messze jár. Négy oltáson és egy fertőzésen túl, bízva az influenza elleni oltás erejében, e helyzetet bizakodva szemlélem.  A balsors ezzel kezdődött immár négy éve, a mostani aktuális helyzet még aggasztóbb. Legyen már béke , fejezzék be a háborút. Nemcsak az olajfák alatt, hanem itt a környezetünkben is. Sokan beszélnek róla , hogyan érhető el a békés megoldás, nincs megnyugtató válasz. A mostani történések alapján inkább haladunk a közepébe ,mint a vége felé. Szalad az idő, már lassan években számoljuk a háborús csatározást és az alagút végét még nem is sejtjük.

Idehaza sem rózsás a helyzet , az infláció az egekben , az árak láttán kapkodjuk a fejünket , a két - három évvel ezelőtti állapotokhoz képest , más dolgokat ne is említsek. Túléljük ! Lesz egy még jobb is ! Motiválom, lelkesítem saját magamat , alkalmazkodunk, spórolunk, a hatékonyság fogalma a háztartásban is új értelmet ,magyarázatot nyer. Élek, örülök, a mának , a ritka napsütésnek  és végzem a napi teendőket. Örülök, hogy van munkám , szükség van rám, ez segít az események elviselésében. Kell is , optimista vagyok , reménykedek , hogy legalább a gyerekeimnek, unokáimnak egyszer jobb lesz.

A magunk életét ,mármint az én korosztályomét már realista szemüveggel nézem, a lehetőségek tekintetében, a pozitív pillanatokra koncentrálok. Egészség megőrzés, kiegyensúlyozott hétköznapok, örömködő és eseménydús hétvégék , ez az ,ami tervezhető és megvalósítható. Mi kell még ,sok minden egyéb ,amire vágytam ,mondjuk 2019-ben , amikor még nagy terveim ,álmaim voltak, de ma már kevesebbel is beérem. Ezt jelenti a négy év ,mióta minden megváltozott és már negyedik éve alkalmazkodunk a nehezedő körülményekhez.

Szó sincs róla, hogy elégedetlen lennék, tudjuk a boldogság forrása , hogy sikerként nézzünk arra, mait elértünk ,akár magánéletről vagy munkáról esik szó. Ezekből meríthetünk erőt, energiát, lendületet, jókedvet, ahhoz ,hogy ebben az évben is eredményesek lehessünk.

Az év kezdés fontos, mert ha csak kivárunk ,nem lesz elég. Olyan az év ,amilyen az első negyedév ,bevált gyakorlat és szemlélet , mert ha ez az időszak rendben, akkor könnyebben megbirkózunk a további ránk váró feladatokkal. Tehát dolgozom rajta, pörgök ezerrel , bizakodom , hogy idén is meglesz.

Ezt kívánom mindenkinek , hogy 2023 év végé a számadáskor örülhessünk.

2023 február

 

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7518038762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása