55+

55+

Corvin - 43 !

Végre lekerült az alumínium burkolat és előbukkant a gyönyörű Corvin épület több ,mint 50 év után.

2023. június 22. - Klara Csik

A CORVIN - ház  , Budapest, egyik gyöngyszeme ,amikor elhaladok előtte , újra élem az ottani élményeimet. 1975 -ben kezdtem ott dolgozni , rögtön az egyetem után, így nekem a fiatalságomat , az életem kezdetét jelenti. Nekem többet jelent és másképpen , mint sokunknak, akik életük egy részét ebben a házban töltöttük anno. Mit is jelent nekem?

Miért éppen most jut eszembe erről írni. Az apropó, 43 évvel ezelőtt a mai napon, azaz június 22-én , innen indultam az esküvőmre ,miután kislányomat felvittem az épület tetején működő pompás bölcsődébe ,ahol medence, kert, homokozó is volt. Vicces ,a dátumot sosem felejtjük ,mert 1941-ben , ezen a napon támadta meg Németország az akkori Szovjetuniót. Nálunk, a családban ,a 2. világháború történéseinek ismerete az alap tudáshoz tartozik. Nem volt könnyű év az 1980-as, sok változás , új élet kezdete ,válás , nagy szerelem / amilyenre mindenki vágyik /, esküvő, új lakás és sorolhatnám. Megoldottuk. Azóta is szeretetben ,boldogságban élünk, közben felneveltük a gyerekeket ,karriert építettünk, megéltük a rendszerváltást ,alkalmazkodtunk az új, megváltozott körülményekhez. Éltünk , élünk immár 43 éve , együtt. 43 év az már valami , többen felszisszennek , ennyi év - ez ma már kuriózumszámba megy. Bár azt tartják , a gyerekek követik a szülők példáját , kívánom nekik. Mi tart össze bennünket, ami ma is jellemző , nemcsak a magánéletre , hanem a társadalom valamennyi területére igaz pld.  a hűség ,mely manapság sok minden mást felülír. Elkötelezettség egymás mellett , a közösen kitűzött célok  elérése érdekében. Tervezünk ,évről - évre, majd ilyenkor a házassági évfordulónkon történik a számadás ,mit értünk el. Jó átgondolni a sikereket ,vállon veregetjük egymást, jók vagyunk együtt ! Persze nálunk sem mindig, minden gömbölyű ,de az évtizedek múlásával  átértékelődnek a fontos és kevésbé fontos dolgok.

Összecsiszolódtunk ,nem kellett sok smirgli / dörzspapír , hogy az unokáim is megértsék /. Élvezzük az életet, megtanultuk elengedni a dolgokat ,mely tanulási folyamat most is tart ,bár bosszankodni  szoktunk. Különösen az értelmetlen viták , bosszú és irigység hegyek verik ki a biztosítékot ,de tudjuk ,a mi ,saját életünk megítélése ránk tartozik. Szomorúan szemléljük az adok -kapok csatákat és tudjuk , évek múlva ,amikor már túl leszünk ezeken, más szemmel tekintünk a mostani eseményekre. Mi lesz addig, szívás , magyarként büszkék  vagyunk, hogy ehhez a nemzethez tartozunk ,dolgozik a hűség faktor és nem értjük, hogyan fajulhatnak el ennyire a dolgok. Közben mindenki tudja  megy a mókusvakítás  és az értékelések feletti örömködés, a hamis elégedettség tudata sem vigasztal .Azt meg pláne nem értem ,ki hiszi el még mindig a hírekben szereplő tényként tárt , meg nem kérdőjelezhető ál valóságot , de tudom a korábban említett hűség erős faktor. Egyszer csak történik valami, hallom másoktól reménykedően , de hogyan , mert az erőszaktól ,mint lehetőségtől mindenki rosszul van. A magyar még tüntetni sem tud rendesen , mert a hűség mellett annak ellentéte , a széthúzás is nemzeti sajátosság. Törvények, szabályok , keretek bástya rendszere védelmet nyújt az azok között élőknek ,de valahol legbelül mindenki tudja nem mehet így örökké.  Ez is törvény a hűség mellett , a változás törvénye ,mely közeledik , jön  és egyszer csak azt vesszük észre ,már itt is van. A hogyan , a mikor az már más kérdés ,de lesz.

Ugyanígy van ez ,ahonnan indultunk a párkapcsolatban is ,együtt járnak, összejönnek, elköteleződnek, hűséget fogadnak. Sokan döntenek később a válás mellett, ahelyett, persze ha van rá lehetőség együtt változtatnának a nem egyező témákban, helyzetekben.  Válni is lehet okosan, békésen ,hogy a gyerekek ne sérüljenek annyira és végül újra, mindegyik fél boldogan élhessen . Mi maradunk együtt, terveink szerint, reméljük , együtt leszünk, ameddig a sors , az egészségünk lehetővé teszi.

Kell ennél több az életben? Szerintem ez a legtöbb ,amire két ember vállalkozhat , a siker alapja. Építkezni csak jó alapokra lehet és érdemes , utána a felépítmény minősége már azoktól függ, akik építik.

Ide jutottam a Corvintól ,várom, hogy a szép külső egy jó belbecs-et ,tartalmat , üzleteket, élményt eredményezzen, mindannyiunk örömére,  ahova jó újra betérni , megőrizve a hagyományokat ,a mostani igényeknek megfelelően kereskedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://55plusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7417989966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása